Rostlina se používá celá, z listů se dělá špenát a krásné červené plody se používají jako výtečné ovoce, vzhledem je podobné našim jahodám.
Tato neobvyklá rostlina se pěstuje v evropských zahrádkách již po staletí. Listy připomínají špenát a také se tak používají. Vaří se, mrazí, případně se z nich připravuje zelený salát. Rostlina vyrůstá do výšky až 1 metru. Po odkvětu se v paždí listů vyvíjejí červené plody, podobné jahodám, sladké chuti. Jahodový špenát je velmi pěkná dekorativní rostlina jak svými listy, tak sytě červeným ovocem. Zálivku vyžaduje přes léto vydatnou, v zimě při bytovém pěstování sníženou. Je nutné ji umístit do polostínu, aby listy zůstaly sytě zelené a šťavnaté. Zeminu potřebuje průměrnou zahradní, obohacenou humusem. Škůdci ji většinou nenapadají. Přes léto je možné bohaté přihnojování, které ovšem na zimu přerušíme. Řez se neprovádí, jen kdyby se rostlina v zimě moc vytáhla, můžeme ji na jaře zaštípnout, aby znovu obrazila. Zároveň je to vhodná doba na přesazení. Plody se pojídají nejlépe čerstvé, s cukrem. Po vybalení rostlinu chraňte několik dní před přímým sluncem, potom přesaďte.